FaceBook063/8-603-564, 064/326-34-76
office@copywritingtim.com

 sl

 Dobar slogan - najefektnija marketing poruka!

Slogan u marketingu postao je jedan od najmoćnijih alata za privlačenje potencijalnih kupaca. Savremeno tržište a pre svega internet tržište, preopterećeno je reklamama što kod potencijalnih potrošača izaziva otpor i nelagodu. Stoga je bitno do kupca doći pojednostavljenom marketing porukom.

Ta poruka je jedinstveni prodajni predlog kojim se potrošač identifikuje sa odredjenim imenom, idejom ili proizvodom. On može da predstavlja specifičan proizvod ili uslugu, firmu ili nacionalnu korporaciju. Slogani su takodje neizostavni pratioci političkih kampanja.

Važnost slogana u internet marketingu

Dobar slogan u internet poslovanju i oglašavanju svakim danom sve više dobija na značaju. Google i Facebook reklame odnosno oglasi zapravo su dobro osmišljeni slogani koji ukratko predstavljaju proizvod, uslugu ili firmu i pokreću na akciju.

Osmisliti slogan koji će naći put do potrošača u konkurenciji koja se meri desetinama hiljada firmi i web sajtova koji nude i prodaju usluge, ozbiljan je i složen posao. Taj posao podrazumeva istraživanje tržišta i konkurencije, kao i pažljiv odabir ciljne grupe. Sve  to potrebno je da bi se kreirao slogan koji će privući pažnju i ostati zapamćen.

Pored toga slogan mora biti jedinstven, nov, osmišljen tako da kod potencijalnog kupca izazove pozitivnu emociju i pokrene na akciju. Koketiranje sa emocijama potrošača je složen posao i mora biti zasnovan na poverenju i dobroj volji.

Dobar slogan koji udje u uho potrošača i dotakne njegove emocije pravi je pogodak u reklamnoj kampanji.

Sve vodeće firme imaju prepoznatljive slogane

hondaVažnost slogana davno je prepoznata od strane firmi koje konstantno unapredjuju svoje poslovanje. Neki slogani postali su pravi brendovi po kojima se firme identifikuju od strane potrošača. Na internet tržištu slogani dobijaju još više na važnosti. Kako inače dopreti do milionskog auditorijuma nego jasnim i efektnim sloganom.

Red-Series-Battle-Cry

Bez obzira da li je vaša firma velika ili mala, dobar slogan je neophodan u marketing kampanji. Ako želite da se vaše preduzeće, brend, usluga ili projekat razvija i dobije na značaju morate imati i dobar slogan. To je slogan koji privlači pažnju, pruža informaciju, izaziva želju ili emociju i naravno pokreće na akciju.

Slogan je ratni marketing poklič na akciju!

Kako doći do pravog slogana?

U marketingu manje je bolje. Dobar slogan je jednostavan slogan. Nekada je slogan toliko pojednostavljen da zvuči banalno. Tek u kontekstu sa vašom reklamom, političkom kampanjom, katalogom ili web prezentacijom on dobija na značaju i smislu. Na kraju će jednostavan a efektan slogan biti sinomim za celu vašu reklamnu kampanju ili brend.

Nije lako doći do dobrog slogana. Ono što vama zvuči kao dobar izbor možda ne zvuči vašim potencijalnim kupcima. Stvari treba posmatrati šire. Staviti se u poziciju potencijalnih kupaca, osetiti njihove potrebe i ponuditi im rešenje.

Dobar slogan komunicira sa ciljnom grupom, osluškuje njene potrebe, nudi rešenje i dobit. Efikasnost vašeg slogana zavisi od reakcije publike.

CoArt tim pažljivo će osmisliti efektan slogan i logo koji prati vašu kampanju, reklamira vaš proizvod ili promoviše vašu firmu.

Istražujemo, kreiramo, stvaramo za Vas. Kontaktirajte nas.

 

 

Zanimljivosti

Facebook
fz1 Kada bi Facebook bio zemlja, bio bi treći po veličini na svetu, odmah posle Indije i Kine. 
fz2
Facebook ima oko 900 miliona aktivnih korisnika, koji mu pristupaju svakog dana. 
fz3
7 miliona web strana i aplikacija integrisano je sa društvenom mrežom Facebook.